NapiKamuhír

Pofátlan/szenzációhajhász (bulvár)hírek, címlapi elírások, figyelmetlenségek felkeresése, bemutatása, véleményezése.

Friss topikok

  • ordassy: Azért lecserélhetnénk egy értelmes szép magyar lányra ezt a kegyeletsértő, butácska, infantilis, l... (2013.05.19. 17:39) Suttyóság a Mokkában

Egy kis összehasonlítás

2011.09.06. 23:44 - NapiKamuhír

Mai fekete bárányom is a hetivalasz.hu. Nem pécéztem ki az oldalt, csak egyszerűen annyira rosszul adják elő a "baromifontoshírkattintsráháhá" dolgot, hogy az már fizikailag okoz szellemi fájdalmat. Tehát az adat (adat, mert hírnek nem nevezhető ez a kétsoros légyfing) az alábbi: böngészőcím: Csoda történt. Cím: "Súlyos baleset: Földbe csapódott és szétzúzódott + Fotó" (NAGYON fontos, hogy van fotó, szóval jegyezzük meg, ha a fotó és valami szenzációhajhász cím párosul, azzal csodákat lehet elérni a bulvárban). Alcím: "Mázsás épületdísz zuhant le egy belvárosi házról." (az összes közül a legértelmesebb). Lead: "Hatalmas csattanás volt." (hoppá, leesik egy 100 kilogrammos betontömb az utca közepére, akkor csodálkoznék, ha nem lenne hatalmas csattanás, micsoda meglepő információ).

És ím a hír, a csoda, a messiás: "Szeptember 5-én Budapesten, a VII. kerületi Izabella utcában kis híján hatalmas tragédia történt. Egy háromemeletes társasház homlokzatáról egy száz kiló körüli épületelem zuhant a járdára. Szinte csoda, hogy személyi sérülés nem történt." (egyébként az a csoda, hogy ebben a világvárosnak nevezett szemétkupacban ilyen épületek vannak, na, de nem leszek modoros :D nevezzük csak hulladékhalomnak). Ja, és 10/5, közepesen nemjó.

Összehasonlításképp az origo.hu-n (ami ugyan közel sem tökéletes, de a hetivalasz.hu-nál színvonalasabb) leadott rövidhír: cím: "Mázsás épületdísz zuhant az utcára Budapest belvárosában". Hír: "Egy száz kiló körüli épületdísz zuhant a járdára Budapest VII. kerületében, az Izabella utcában hétfőn este egy háromemeletes társasház homlokzatáról. Nem sérült meg senki."

Ugye, hogy mennyivel normálisabb? Nem kell +fotót (az origo-n is volt, mégsem kürtölik világgá) és csodát kiáltani, sem kis híján hatalmas tragédiát, súlyos balesetet, földbe csapódott és szétzúzódottat sem.

Az eredeti kamucikkért katt ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikamuhir.blog.hu/api/trackback/id/tr323207906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása