NapiKamuhír

Pofátlan/szenzációhajhász (bulvár)hírek, címlapi elírások, figyelmetlenségek felkeresése, bemutatása, véleményezése.

Friss topikok

  • ordassy: Azért lecserélhetnénk egy értelmes szép magyar lányra ezt a kegyeletsértő, butácska, infantilis, l... (2013.05.19. 17:39) Suttyóság a Mokkában

Terjed a járvány jajjjujjjajjjjujj! Jajj!

2011.10.31. 20:38 - NapiKamuhír

Az ötvenentúl megint egy járványos témával kedveskedett olvasóinak, "Kézfogással terjed a járvány" címmel. Amiben kifejti, hogy ha kezet fogunk a másikkal, az könnyen az életünkbe kerülhet. Persze a cím miatt kattintunk rá, hátha lesz már egy olyan cikk, ahol bizonyítottan meghal 100 millió ember, és lehet rettegni, csámcsogni, esetleg politizálni is.

"„Biztonságos kézfogást”, vagyis a könyök összeérintését vagy a japán meghajlást javasol jaNathan Wolfe, a Stanford Egyetem vírusszakértője a hagyományos kézfogások helyett, mivel szerinte a vírusok terjedésében kulcsfontosságú szerepet játszhat ez a szokás. – Inkább a könyökünket kellene összeérinteni a kezünk helyett, így megakadályozhatnánk bizonyos fertőzésék terjedését. Gondoljunk csak bele, ha tüsszögünk, akkor a kezünket emeljük az orrunk elé – tette hozzá a szakértő."

Úgy látszik, hogy bizonyos körökben még mindig népszerű angol egyetemek dallamos nevű szakértőire hivatkozni.

"Ben Killingley, a Nottingham Egyetem fertőző betegségek szakértője szerint azonban ha az emberek megfelelően és rendszeresen kezet mosnának, nem lenne szükség a kézfogás kerülésére sem. A szakértők ezért úgy vélik – bár korábban úgy gondolták, a legveszélyesebb helyek a vírusok terjedése szempontjából a zsúfolt buszok –, a gyakori kézfogás miatt az irodák sokkal magasabb kockázatot jelentenek."

Nathan Wolfe és Ben Killingley meglátása szerint a buszos betegségek már csak a második helyre elegek, mert az irodai kézfogással sokkal több bacit átvehetünk (pl. nem mosunk kezet sz@rás után), de azért gondoljunk csak bele, hogy a 173E-buszon ha megmarkolunk egy kapaszkodót (csak azért, hogy ne essünk ki a buszból), legalább százmillióféle gonosz kórokozót kapunk cserébe. És az első ülőhely után büszkén tömjük be a mekis sajtburgert a mocskos kezünkkel. Mégsem halunk meg másnap fosógörcsben. Vagy fokozhatjuk még tovább: buszozás után kezet fogunk a kollégáinkkal, vagy a buszon találkozunk félúton az egyik munkatársunkkal, és jól kezet rázunk vele. Húha...

Hogy teljes legyen a kép, megtudhatjuk, hogy:

"Japánban már nagyon régi hagyománya van a meghajlásnak, mint üdvözlési formának. A gyerekek már kiskoruk óta tanulják, hogyan kell helyesen meghajolni. Dr Wolfe szerint a könyökök összeérintése biztonságos megoldást nyújtana a kézfogás helyett. Barack Obama amerikai elnök és felesége, Michelle is híres arról, hogy higiéniai okokból inkább az öklük összeérintésével üdvözlik az embereket."

Persze, ha rákeresünk, hogy "Obama respect" egy kisfiúval láthajtuk az öklös "kézfogás" közben. De ha arra guglizunk rá, hogy "Obama handshake", máris láthatjuk, hogy a jó öreg Barack bizony mindenkivel kíméletlenül kezet fog. Hagyományosan! A japánok sem maradhatnak ki (mert ők okosak, a brit szakértőkkel és Obamával karöltve akár bolygókapitányosdit is játszhatnának), a gyerekek már kiskoruktól kezdve gyakorolják a helyes meghajlást. Kérdem én, hogy lehet nem helyesen meghajolni? Gondolom egy egész életen át tartó tanulási folyamat lehet, hogy megtanuljunk jól hajlongani.

Nathan Wolfera pedig kíváncsi lennék, ahogy odamegy valakihez könyökölni, vagy hajlongani.

 

A fenti kép: egy kis hirdetés az otvenentul.hu-ról, garantáltan mosolyra derít.

Elégrossz 10/4

Az eredeti kamucikkért katt ide!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napikamuhir.blog.hu/api/trackback/id/tr673343413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása