NapiKamuhír

Pofátlan/szenzációhajhász (bulvár)hírek, címlapi elírások, figyelmetlenségek felkeresése, bemutatása, véleményezése.

Friss topikok

  • ordassy: Azért lecserélhetnénk egy értelmes szép magyar lányra ezt a kegyeletsértő, butácska, infantilis, l... (2013.05.19. 17:39) Suttyóság a Mokkában

Diktatúra az időképen - postaláda

2013.08.08. 23:16 - NapiKamuhír

Ez a kisregény ma este jött egy kedves ismerősömtől és időnként társszerkeszőmtől olvasómtól, megdöbbenve konstatáltam, hogy milyen könnyű tiltólistára kerülni a galamblelkű időjárásoséknál.

"Kedves időkép.hu, kedves bociusz, kedves mindenki!

A mai napon az „Indul a legmelegebb nap” című cikk alá több hozzászólás érkezett, amely a kissé bulvárosodó címekre utalt.. A hozzászólások között (szerintem) egyik sem volt sértő, vagy vulgáris jellegű, mindenki normálisan, kulturáltan írta le a véleményét. Az időkép „főnökének” ez azonban nem tetszett, ahogy az elmúlt időszakban nagyjából semmilyen építő jellegű kritika, amely az oldalt érte. Természetesen moderálta a hozzászólásokat, ezek után úgy érzem jogosan kérdeztünk vissza, hogy ezt mégis miért kellett? A válasz újabb moderálás, valamint most már bannolás volt, illetve egy válasz: „…Ne ferdítsünk. Véleménynyilvánítási szabadság van, bármikor bármit írhatsz rólunk Facebookon, Twitteren, saját blogon (amíg az törvénybe nem ütközik). Egy honlap gazdája viszont nem köteles saját felületén közzétenni az őt sértő hozzászólásokat.” Nos, miután ki lettem tiltva, esélyem nem volt arra, hogy reagáljak a hozzászólásra, pedig szívesen megtettem volna, (bármennyire nem kapcsolódott a cikk tartalmához) mert egyrészt úgy éreztem, hogy akkor is egy klikkcsalogató címadásról volt szó (ráadásul nem az elsőről), másrészt senkit nem sértegettünk, nem is állt szándékunkban. Szerintem a ferdítés sem rám/ránk volt inkább igaz. 

Azért különösen fájó nekem ez az egész eset, mert a kezdetektől követem az idokep.hu portált, és az első pár évben egy nagyon családias, de folyamatosan fejlődő oldal volt, amit ráadásul magyar fiatalok építettek a semmiből. Sajnos úgy tűnik, hogy talán pont az elért sikerek miatt kissé eltávolodtak a felhasználóktól, és már csak egy nagy tömeget látnak benne. Egyedül azt felejtik el, hogy a kezdeti néhány száz, majd néhány ezer lelkes észlelő nélkül az időkép most nem lenne. Legalábbis ebben a formájában nem. Az országban észlelő több tízezer ember nélkül csak egy átlagos időjárással foglalkozó oldal volna. Ezek az emberek ingyen észlelnek, és több tízezer forintot költenek automatákra, különböző berendezésekre, hogy minél pontosabb adatokat szolgáltassanak. Ennek is köszönhető az a sok százezer napi látogató, akik a kattintásoknak és a reklámoknak köszönhetően hozzák a pénzt a konyhára. Akik nélkül nem hozna hasznot az oldal, valamint a fejlesztésekre sem lenne pénz.

Ne értsetek félre, én nagyon tisztelem, amit elértetek, és litániát is csak azért írok, mert fontos nekem az időkép. De ha lehet ilyet kérni, és ezt is csak egy építő jellegű megjegyzésnek szánom: ereszkedjetek vissza egy kicsit a földre, és kerüljetek közelebb azokhoz, akik hűségesek, és szeretik az oldalt, tartsatok megint találkozókat, és ha valamilyen jogos kritikával élnek a látogatók, ne homályos magyarázkodással, vagy okoskodással akarjátok meggyőzni arról, hogy ő a hülye, hanem fogadjátok el, és hagyjátok annyiban, vagy javítsátok, de mindenképp pozitívan reagáljatok rá. Gondoljatok arra, hogy ezek az emberek kitartottak mellettetek mindenben, hálásak voltak az újdonságokért, és amikor a politikai helyzet „fokozódott”, egy emberként álltak az időkép és a teljes stáb mellé.

Profik vagytok az időjárással kapcsolatosan, ezt az érdemet nem veheti el senki tőletek, de a kommunikációt tekintve még van mit fejlődni. Ez nem egy új radar, vagy egy új térkép, ez nem lesz látványos, de én és szerintem mások is értékelni fogják.

A cikk címe azóta meg lett változtatva. Ezt miért nem lehetett hamarabb meglépni? Kár érte, mert amúgy vihar a biliben, de a véleményemet akkor is szerettem volna leírni.  Maradok továbbra is hűséges csatlós.

Egy, az időképet 2005 óta naponta látogató felhasználó."

A bejegyzés trackback címe:

https://napikamuhir.blog.hu/api/trackback/id/tr975453014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása