NapiKamuhír

Pofátlan/szenzációhajhász (bulvár)hírek, címlapi elírások, figyelmetlenségek felkeresése, bemutatása, véleményezése.

Friss topikok

  • ordassy: Azért lecserélhetnénk egy értelmes szép magyar lányra ezt a kegyeletsértő, butácska, infantilis, l... (2013.05.19. 17:39) Suttyóság a Mokkában

No comment

2011.08.28. 23:38 - NapiKamuhír

 A mai kamuhír nem a vicces kategóriába tartozik, de úgy érzem, ez is hozzátartozik a blog profiljához. Adott a www.hirkereso.hu oldal, ami hasonló, mint a startlap, azzal a kivétellel, hogy itt egy oldalon kis dobozkákban számos oldal hírei megtalálhatóak. Ezen belül is lehet használni a bulvármentes(ebb) verziót, ha valaki nem kíváncsi a hangzatos címek mögött megbúvó nulla hírértékre. A Heti Válasznak is van itt egy hírdoboza, ahol úgy középtájt ez a cím jelent meg:  "Súlyos villamosbaleset a városban: Eddig öt halottról tudni"

Egy ilyen címet olvasva mire is következtethet az emberek többsége? Arra, hogy ez a sajnálatos baleset hazánkban történt, hiszen néhány városunkban valóban vannak villamospályák. A szakavatott bulvárkutatók viszont könnyen rájöhetnek, hogy a város nem megnevezése jelentheti azt is, hogy a világ 5628 villamospályával rendelkező város bármelyikében történhetett a baleset. De maradjunk az egyszerű olvasónál. Ahogy rákattint a címre, a www.hetivalasz.hu oldalon a folytatás már egészen más képet ad. "Kisiklott egy villamoskocsi Rio de Janeiróban..." Nem idézem tovább, a kamu lényege itt rejlik. Rioban is ugyanúgy sajnálom a halottakat, de kéremszépen ne ijjesztgessük már a jónépet az ilyen homályos város meg hasonló megnevezésekkel. Nézzen így ki az a cím: Súlyos villamosbaleset Rio de Janeiróban: Eddig öt halottról tudni.

Arról nem is beszélve, hogy a cikk további részében taglalják (pusztán azért, hogy ne kétsoros legyen a hír), hogy a villamos a Fekete Orfeusz című filmből is ismert, és az üzemeltetése sokba kerül. Ez a stílusú cikk a Heti Válasz (amely elvileg a tényszerűség pártján áll) részéről szánalmas, és marhára nem szép dolog ilyenekkel olvasókat csalogatni. 10/1

Ja és a hirkereso.hu-nak is jár a fekete pont. Bulvármentesebb...persze.

Az eredeti kamucikkért katt ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikamuhir.blog.hu/api/trackback/id/tr323186712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása