NapiKamuhír

Pofátlan/szenzációhajhász (bulvár)hírek, címlapi elírások, figyelmetlenségek felkeresése, bemutatása, véleményezése.

Friss topikok

  • ordassy: Azért lecserélhetnénk egy értelmes szép magyar lányra ezt a kegyeletsértő, butácska, infantilis, l... (2013.05.19. 17:39) Suttyóság a Mokkában

A sün esete az angollal

2011.09.14. 19:38 - NapiKamuhír

Bevallom őszintén, vártam már, hogy mikor kerülhet terítékre az index.hu. Ezzel az igen erős „cikkel” végre bemutathatom, hogy mi is igazából hazánk egyik vezető lapjának a fő profilja.

Röviden a történet, döntsd el, hogy tovább olvasol-e (saját összefoglaló). 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy süni, aki elpusztult az angliai Spaldingban. Szerencsétlenségére pont arra járt a hangzatos nevű, részeg, paranoid skizofréniában szenvedő Victor Ford, majd leszarta szegénykét. Az igazság viszont győzött, pont arra járt egy rendőr, és letartóztatta az illetőt, akit viszont a bíróság nem akart ilyen hülyeség miatt lecsukni, ezért inkább 200 fontra büntették.

Erre tényleg szükségünk van? Többek leszünk azzal, ha ezt az információt a fejünkbe tuszkoljuk? Nem tudom, mi vesz rá egy olyan internetes napilapot, mint az index.hu-t, hogy ilyet közöljön. Ennyit ér ma az újságírás, így legyél elismert a szakmában. Jó, persze, a szabadság érzése, a káromkodások, és a kamuhírek szerves részeivé váltak az utóbbi években a lapnak, de azért ez mégis kemény. A megjelent cikket természetesen mentettem, ki tudja, hogy mikor jut eszébe valakinek, hogy azért ezt már mégsem kellene. Vesézzük ki egy kicsit ezt a remek írást:

A cím már eleve hihetetlen, a hirkereso.hu „kalauzolt a helyszínre”, ahol aztán leesett az állam. A cím valóban ez volt: „Halott sünre kakált egy angol az utcán”. Nem olvastam rosszul, a szemem nem káprázott, egyéb tudatmódosító szerek nem befolyásolták az agyműködésemet. A címkefelhőre pillantva a sün, halál, kaka igazából csak hab volt a tortán, enyhe undorral az arcomon tovább folytattam az olvasást. „Fényes nappal egy sün tetemére ürített Victor Ford Spaldingban. Egy járőr pont arra hajtott, amikor a 34 éves férfi nadrágját letolva guggolt egy közterületen, a Balmoral sugárúton. Mikor meglátta a friss emberi fekáliát egy halott sünön, azonnal letartóztatta.” Ha ezt egy külön erre szakosodott oldalon olvastam volna, azt mondom: rendben van, legyen. De az indexen, ilyen pontosan és elegánsan megfogalmazva még sosem láttam ehhez hasonlót. „Ürített”, „fekália”, komolyan, ezek azok a szavak, melyeket utoljára a Hetedik mennyországban hallottam, miközben Camden tiszteletes szidta a lányát azért, mert megivott egy pohár alkoholtartalmú italt. A viccet félretéve, ez nem tréfa. Nem azért, mert harczos állatvédő vagyok, sőt, a hülyeség nagyon jó dolog, de ez így nem elfogadható. Itt tart a hazai média, sokadjára fakadok ki, mert iszonyatosan felhígította az online újságírás az amúgy sokszor korrekt mezőnyt. Sajnálom azokat, akik hírnevet szereztek a szakmában, hiszen az újságíró kifejezést felváltotta a firkász, és egy rutinos róka hiába bizonygatja, hogy ő nem a blikktől van. Sajnálom a sünit is. Gratulálok, kedves index.hu, ismét bizonyítottátok, hogy nem érdemes titeket olvasni. 10/1

Az eredeti kamucikkért katt ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://napikamuhir.blog.hu/api/trackback/id/tr543227780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása