NapiKamuhír

Pofátlan/szenzációhajhász (bulvár)hírek, címlapi elírások, figyelmetlenségek felkeresése, bemutatása, véleményezése.

Friss topikok

  • ordassy: Azért lecserélhetnénk egy értelmes szép magyar lányra ezt a kegyeletsértő, butácska, infantilis, l... (2013.05.19. 17:39) Suttyóság a Mokkában

Egy helyreigazítás margójára - soha nagyobb hibát

2012.10.17. 11:09 - NapiKamuhír

homterkep.jpgA képen a tegnapi hőmérsékleti térkép látható (forrás: www.idokep.hu/minmax)

Ezúttal meg kell védenem az index.hu-t, mivel az a faramuci helyzet állt elő, hogy egy olyan cikk miatt kellett helyreigazítást közölniük, aminek tartalma igazából nem is tévedett olyan nagyot. Nem követtek el nagy bűnt (nem úgy, mint a hetivalasz.hu), csupán egy kicsit bulvárosra kanyarították egy időjárásról szóló cikkük címét és tartalmát (remélve egy kis kattintást, ami érthető).

Arról volt szó, hogy "Visszajön a nyárias meleg" cím alatt lehoztak egy olyan írást, mely szerint október 13-án, kedden akár 25-26 fok is lehet, viszont csapadékosra fordul az idő. Jött aztán a helyreigazítás:

"A valóságot hamis színben tünteti fel a cikk azzal a megfogalmazással, hogy "visszajön a nyárias meleg".

Az igazság ezzel szemben az, hogy az ország nyugati és középső részén egész nap szakadt az eső, és délutánra már Kelet-Magyarországon is eleredt. Több megyényi területen a nappali maximum hőnérséklet még a 10 fokot sem érte el.

A cikkben foglalt valótlan állítások miatt olvasóinktól elnézést kérünk."

Teljesen felesleges a helyreigazítás (mondjuk a hőmérsékletet írhatták volna normálisan), hiszen tegnap a Tiszántúl nagy részén bőven 20 fok felett volt a hőmérséklet, a Viharsarok környékén 25 fok körüli maximumok voltak (ami persze nem biztos, hogy hivatalos mérés, de azért 10 fokokat nem tévednek az észlelők). Tény, hogy a Dunántúlon egész nap szakadt (ami egyébként belefér a "csapadékosabbra fordul" kijelentésbe), és baromi hideg is volt, de ennyivel a nagyobb időjárással foglalkozó portáloknál is kérhetnének helyreigazításokat, mert az előrejelzéseik többsége hasraütésszerű.


Azért, hogy ne legyek ennyire nagylelkű, egy kis dádát kap az index is. Most csak annyit, hogy van sok olyan cikkük, aminél jogosan lehetne kérni a helyreigazítást. Ez pont nem egy olyan volt.

Itt a helyreigazítási mizériát elindító cikk:

http://index.hu/belfold/2012/10/13/visszajon_a_nyarias_meleg/

Itt pedig a helyreigazítás:

http://index.hu/belfold/2012/10/16/helyreigazitas/

A bejegyzés trackback címe:

https://napikamuhir.blog.hu/api/trackback/id/tr314853787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása